Una vintena de pratencs van patir l’horror dels camps nazis. Una dotzena van deixar la vida a Mauthausen, Gusen i el castell d’Hartheim. Una de les pàgines més fosques de la història de la humanitat també va tenir com a protagonistes a veïns i veïnes del Prat, alguns dels quals ens van poder deixar el seu terrible testimoni. Trobar-los i relacionar-los amb la nostra població ha estat una feina de molts anys i el recull de diverses investigacions.
_______________________________________________
Tania González Cantera. Grau d’Arqueologia i Història per la Universitat de Barcelona. El Museu de L’Hospitalet va encarregar-li l’ investigació històrica de la trajectòria vital dels 67 deportats del municipi als camps nazis durant la Segona Guerra Mundial. Arran d’aquest estudi la mateixa institució l’encarrega el comissariat d’una exposició temporal com a homenatge a les víctimes de l’Holocaust.
Joan Montblanc Lasaga. Llicenciat d’Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa com a Tècnic Superior d’Arxius per a la Diputació de Barcelona. La seva línia d’investigació està centrada en les víctimes de la repressió franquista al Prat i al Baix Llobregat.