El Parlament de Catalunya va votar en contra, el 27 d’abril, d’incloure el Delta del Llobregat a la llista mundial de zones humides protegides coneguda com a convenció Ramsar. La proposta, presentada per l’entitat ecologista DEPANA, amb el suport de vàries entitats ecologistes, partits polítics i ajuntaments, no va ser acceptada degut a la votació negativa per part de CiU i el PP.
La proposta presentada destacava que el Delta del Llobregat és la segona zona humida més important de Catalunya després del Delta de l’Ebre i que del total de les 9800 hectàrees que composen el delta (actualment només es conserven el 2% d’aiguamolls originals), la meitat ja estan urbanitzades i l’altre meitat tenen diferents tipus de tipologia, tot i que estan molt amenaçades pels diferents plans urbanístics i d’infraestructures que s’hi volen desenvolupar.
També es defensa que el Delta del Llobregat és la zona humida més important dins de la UE que encara no es troba dins de la convenció Ramsar.
En la justificació presentada s’aplicaven quatre criteris per tal que es pogués incloure dins de la convenció Ramsar, com que acull 27 espècies vulnerables com el corriol camanegre o en perill d’extinció com el martinet ros. També s’argumenta que té fins a 14 ecosistemes diferents i hi habiten més de 360 espècies d’ocells considerada Àrea d’Importància Global (GIBA). També se sosté que a la zona és una zona important de la cria d’ocells d’espècies amenaçades com la gavina corsa. I finalment es demanava la inclusió degut que en les llacunes del delta es troba el fartet, un peix en perill greu d’extinció i endèmic de la zona, la qual cosa contribueix a la biodiversitat del món. Per part de CiU i el PP, les justificacions per votar contràriament van ser que el Delta del Llobregat “ja gaudeix d’altres mesures de protecció efectives” i que “de vegades les proteccions excessives poden dificultar el treball agrícola de la zona”.