D’espigolar s’en diu de l’activitat de recollir les restes de les collites o els excedents alimentaris que es produeixen al camp. Aquests aliments es canalitzaran cap a entitats socials que donen accés a aliments a persones amb una situació de vulnerabilitat.
És una activitat que es fa de manera organitzada i amb un protocol establert i que s’emmarca dins d´un programa d’Espigolament al Baix Llobregat.
La jornada tindrà lloc el dissabte 11 de juliol i durarà tot el matí i acabarem la jornada amb un taller de cuina d’aprofitament i un dinar col·lectiu.
Com participar?
Inscriu-te en aquest formulari https://goo.gl/kvOeKd
Esdeveniment a Facebook: https://www.facebook.com/events/788105287974183/
Per què?
Aquesta activitat forma part del projecte el Valors del Aliments. És un projecte de la Fundació ENT, Associació de Naturalistes de Girona i l’Associació Espai Ambiental, que té per objectiu visibiltizar les causes del malbaratament alimentari relacionades amb la pèrdua de valor ambiental, cultural i econòmic dels aliments. Volem sensibilitzar a la població sobre la importància que té el tipus de consum que fem sobre el malbaratament alimentari i la pèrdua de valor dels aliments.
Qui organitza?
L’Associació Espai ambiental en el marc de la campanya De menjar no en llencem ni mica i el projecte el Valor dels aliments.
Amb l’ajuda d’Espigoladors, una empresa social que té per objectiu lluitar contra el malbaratament d’aliments empoderant a col·lectius en risc d’exclusió social.