«La ‘Plataforma per un Nou Model Energètic’ estrena en 60 ciutats el seu segon treball audiovisual sobre el model energètic i les seves alternatives “per a un nou model democràtic i sostenible”».
«Al Prat la cinta és projectarà el 7 de maig a les 19.00h al Cèntric, seguida d’un debat posterior dinamitzat per tres representant de Tapurna cooperativa d’iniciatives sostenibles, Som Energia Baix Llobregat, i Enerbyte».
x Diario.es
Després de diversos mesos de treball i una campanya de ‘crowdfunding’, la Plataforma per un Nou Model Energètic’ té llest per a la seva estrena un nou documental -serà el segon-, que compta amb l’ajuda i la col·laboració de Gure Energia Plataforma i la cooperativa d’energies renovables Goiener, i presenta “una anàlisi de la realitat energètica i les alternatives ciutadanes per a un nou model democràtic, ciutadà i sostenible”.
‘#OligopolyOFF, comença la revolució energètica ciutadana’, es projectarà de forma simultània en 60 ciutats de tot l’Estat Espanyol, inclòs el Prat de Llobregat, els dies 6 i 7 de maig. Aquest nou treball és la continuació del documental ‘#Oligopoly2, l’imperi elèctric contra tots’ que va ser vist per més de 42.000 persones i va rebre el Premi Eurosolar 2013 al millor treball de mitjans de comunicació sobre energies renovables.
Aquesta segona cinta la plataforma vol “visibilizar un horitzó energètic just i utilitzar aquest documental per sumar gent al canvi”. Per a això el documental mostra entrevistes a famílies, activistes, experts, representants de moviments socials, càrrecs institucionals, professors universitaris, periodistes, empresaris,… i altres perfils “que puguin aportar una visió plural dels diferents temes que es tracten en el treball”.
Quatre capítols
‘#OligopolyOFF’ es divideix en quatre capítols de 25 minuts. Segons recull la plataforma en el primer es mostra “la urgència” d’actuar davant el canvi climàtic i la crisi econòmica i ambiental. El segon explica els pilars del sistema energètic a Espanya amb exemples com el ‘fracking’ o l’energia nuclear. El tercer capítol mostra iniciatives a nivell mundial a favor de la democratització socio-energètica. I el quart se centra en projectes propers per generar un nou model energètic.