«Els veïns tornen a manifestar-se els dimecres a l’hospital de Bellvitge per demanar més inversió en sanitat».
«CGT creu que cal corregir els episodis de saturació que s’han produït a Urgències i que calen més mitjans».
La direcció de Bellvitge, l’Hospital de referència per tots els veïns del Prat, ha explicat, en declaracions a Televisió de L’Hospitalet, que el servei d’Urgències està donant una resposta correcta, dins dels estàndards assistencials, a l’epidèmia de grip i nega que hi hagi una situació d’alarma.
Segons Javier Tàpia, subdirector mèdic de l’Hospital de Bellvitge, el dia més crític va ser dilluns, 8 de gener, amb 400 pacients, gairebé el doble que en una jornada normal, i amb una trentena de pacients pendents d’ingrés.
A mig matí de dimecres, 10 de gener, hi havia una vintena de pacients a Urgències pendents d’ingrés, mentre que a l’hospital de la Vall d’Hebron n’hi havia més de 100, segons dades de CatSalut.
La direcció de l’hospital de Bellvitge puntualitza que després del cap de setmana sempre hi ha més afluència i que alguns pacients no poden ingressar immediatament perquè algunes complicacions s’han de tractar a Urgències. De mitja anual, només un entre un 10 i un 12% dels pacients atesos a urgències necessiten d’un ingrés hospitalari. La resta marxen a casa un cop atesos.
En canvi, el sindicat CGT creu que cal corregir els episodis de saturació que s’han produït a Urgències i que calen més mitjans.
Els responsables de l’Hospital de Bellvitge ha destacat la bona tasca que estan duent a terme els centres d’atenció primària, que fan un bon cribratge i només envien a l’hospital els casos més greus.
Tornen les mobilitzacions de dimecres
Paral•lelament la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet ha reprès les concentracions de cada dimecres a les portes de l’Hospital de Bellvitge per reclamar una sanitat pública amb prou recursos per prestar un servei universal i de prou qualitat.
La federació de veïns celebra que l’hospital de Bellvitge tingui actius els més de 750 llits disponibles i que els 200 professionals interins tinguin feina durant un any complet. Tot i això, continua reivindicant que aquest centre sanitari recuperi els més de 1.000 llits de temps enrere.
Les entitats veïnals volen que el pacte per la sanitat pública de L’Hospitalet no sigui paper mullat i s’apliqui de forma efectiva, i recorden que cal reduir les llistes d’espera a l’atenció primària.
També reivindiquen que les urgències de pediatria siguin presencials les 24 hores del dia i que es reformi l’Hospital General. Justament, d’ara endavant les concentracions en defensa de la sanitat pública seran els dimecres de forma alterna a Bellvitge i a l’Hospital General, a Pubilla Cases.
Crida d’alerta en defensa del sistema públic de Seguretat Social.
Per la seva banda 200 sindicalistes de l’estat espanyol han fet pública una crida d’alerta en defensa del sistema públic de Seguretat Social.
Segons el manifest fet públic el sistema de Seguretat Social estaria en perill per “la política de saquejos i la manipulació del govern espanyol” tot obrint la porta als fons de pensions privats. Pel signataris “el govern ha buidat el Fondo de Reserva de la Seguretat Social, i ara pretén traspassar a l’Estat “el seu patrimoni immobiliari, hospitals i centres sanitaris”.
El manifest fet públic acaba amb una crida per a la celebració d’una Conferència Estatal d’organitzacions en defensa del Sistema Públic de Seguretat Social.
Article elaborat en base a informacions públiques i la nota públicada per L’Hospitalet digital