Escrita i dirigida per la pratenca Begoña Moral aquest dijous va estrenar-se al Teatre Tantarantana de Barcelona l’obra teatral “Canción dulce y amarga del hombre sin abuelos y la hija robada que quiere encontrar a su madre en el cámbiame”.
L’obra de la pratenca interpretada per la companyia Paradisso 99, està carregada d’un fort contingut social, de denúncia, i de reivindicació de la memòria històrica recent i de les conseqüències del franquisme en els nostres dies. “De esos polvos estos lodos” que es diu vulgarment.
La sinopsi de l’obra ens parla d’una parella d’extraradi intenta decidir si val la pena o no portar criatures a aquest món on el capitalisme salvatge ens ha convertit a tots en animals engabiats. Un feixista encarnat en presentador de televisió o un empresari de supermercat no els ho posarà gens fàcil. La representació és un conte de terror que parla de la maternitat i la ràbia: del trauma i la por arrossegada dels vençuts i de la impunitat descarada dels vencedors. L’obra també ens convida a preguntar-nos preguntar-nos: com construïm el present i la identitat quan ens han privat del passat? Serà, potser, la capacitat de l’ésser humà per sentir i exercir la bondat, aquell gen roig que tant va obsessionar al psiquiatre Vallejo Nájera? Serà avui la ràbia la única possibilitat d’expressió d’aquesta bondat?
L’obra és prolongarà fins el 3 de novembre. (+ INFORMACIÓ)