El sindicat de docents USTEC-STEs ha titllat avui de “pantomima” la reunió amb la missió del comitè de Peticions del Parlament Europeu encarregada d’avaluar la situació del castellà a les aules catalanes. La portaveu, Iolanda Segura, ha assegurat en sortir de la trobada que els eurodiputats ja venien “amb la lliçó molt estipulada”, assegurant que a Catalunya “aquest model és perjudicial per als aprenentatges”.
En una entrevista a El món a RAC1, Segura ha estat molt contundent: “Els eurodiputats han vingut amb aquest discurs anti immersió lingüística i anticatalà, amb arguments que se’ls han donat, i no volen ni sentir a parlar de l’argumentari que els vam donar nosaltres”.
Segura diu que els arguments que portaven els eurodiputats “no se sostenien en res” i en destaca uns quants: “Van dir que la immersió és la causa dels mals resultats a l’informe PISA, i els ho vam poder rebatre molt fàcilment: la valoració de PISA diu que, en aquelles regions on conviu més d’una llengua, un relaxament en l’aplicació de la immersió comporta mals resultats en ambdues llengües”. També van dir, per exemple, “que la immersió discrimina”, però Ustec va deixar clar “que no es persegueix cap alumne per parlar la seva llengua”.
Impulsada pel PP i Ciutadans, la missió, en què abunden les reunions amb agents que han estat fonamentals en l’ofensiva judicial contra la immersió, ha aixecat molta polseguera per una agenda que entitats com ara la Plataforma de la Llengua han titllat d’esbiaixada, i que ha empès les famílies de l’Esquerra, els Verds i els socialistes a boicotar-la.
La missió continua avui amb una visita dos centres d’El Prat de Llobregat
La missió del comitè de Peticions del Parlament Europeu ha visitat aquest dimarts dos centres educatius del Prat de Llobregat en el seu segon dia a Catalunya, amb l’objectiu d’estudiar el sistema d’immersió lingüística. Concretament, els eurodiputats han visitat el Centre d’Educació Especial Can Rigol i l’Institut Salvador Dalí, on s’aplica el 25 % de classes en castellà.
Aquesta tarda els eurodiputats tenen una reunió amb la Fundació Bofill i l’associació Docentes Libres, i es veuran amb la consellera d’Educació, Anna Simó, el Consell Escolar o la Inspecció, entre d’altres. Finalment, demà, la missió mantindrà reunions a l’Oficina del síndic de greuges i faran una roda de premsa per a valorar el conjunt de la visita.
_____________________________________________________
Informació relacionada:
Una missió de l’Eurocambra visitarà dues escoles a El Prat per analitzar la immersió lingüística
Quan les famílies ‘xarnegues’ van construir l’escola pública en català