Les xarxes socials però han jugat males jugades a aquest artista que al costat de Pol Granch ha publicat Tiroteo, una de les cançons del passat estiu.
«Si el tio es maquilla és ‘maricon’. A la foguera» o «Seràs puta. Soc un home, et deus a mi» són alguns dels tuits homòfobs i masclistes que un Seguí de 18 anys compartia a les seves xarxes socials abans de saltar a la fama. Uns comentaris pels quals l’artista ja va disculpar-se públicament i en els que diu no reconèixer-se. «No vull formar part del bàndol opressor. Vull aprendre», recalcava.
Historial d’homofòbia
Tot va desencadenar-se l’estiu de l’any passat després que els usuaris de Twitter critiquessin que el cantant no es pronunciés sobre el crim homòfob a la Corunya.
El primer va ser Recycled J, raper de la generació artística de Seguí, que criticava que el cantant de ‘Tiroteo’ s’apropiés de l’estètica ‘queer’ per als seus videoclips (com tenyir-se el cabell de la bandera arc de Sant Martí) i, no obstant, no ajudés a reivindicar els drets d’aquest col·lectiu. A les crítiques tambè va afegir-se Samantha Hudson, que casualment va estudiar a la mateixa escola de Mallorca. Tot i que la ‘perfomer’ i cantant li ha donat el benefici del dubte –«imagino que la gent canvia i no pensarà igual», ha dit– explica que durant la seva etapa a l’institut Seguí va arribar a llançar-li una poma «per ser ‘maricon’».
«Vull demanar disculpes públicament»
Davant l’onada de crítiques que va rebre el cantant, Marc Seguí va decidir pronunciar-se. «Vull demanar disculpes públicament». «Era un gilipolles i un xaval sense coneixement. Volia cridar l’atenció», va admetre llavors. Després d’afirmar que acceptava les crítiques, i declarar-se «avergonyit per les coses tan ‘heavys’ que en el seu moment va escriure i que el seu objectiu és el de «formar part d’una societat justa», per la qual cosa es compromet a aprendre i a «fer de qualsevol lloc en el que jo sigui present un lloc segur per a qualsevol persona del col·lectiu», sentenciava.