La cooperativa pratenca de consum agro-ecològic i responsable, Cals Karxofa, ha organitza’t pel proper 5 de Juiol una xerrada al Casal Okupat i Autogestionat -La Llavor- per pesentar el projecte de la PACA i parlar-nos del maneig ecològic dels camps i de les muntanyes de la nostra comarca.
La PACA, o Acord per a la Producció i el Consum Agroecològic, és una iniciativa que explora noves formes de relació entre pagesos i consumidors. Va més enllà del repartiment de cistelles a domicili perquè no és només un tracte comercial, sinó que és una entesa per preservar una activitat agrària ecològica que garanteixi una sobirania alimentària molt conscient i sostenible en el temps.
Cultivar i consumir local és una alternativa a la producció i la distribució a gran escala que ha convertit l’alimentació en una indústria. Així, els sistemes de distribució curts i directes es caracteritzen per la proximitat entre el productor i el consumidor.
El consumidor coneix l’origen del que menja, sap com s’ha treballat, té accés directe a qualsevol aspecte relacionat amb la producció, aconsegueix un preu just i unes condicions de compra més avantatjoses i participa activament en les decisions i el productor pot fer viables les seves explotacions agrícoles i ramaderes, tot aconseguint unes condicions de treball i de vida dignes.