Qui som?

A l'aguait

A l’aguait és un projecte de comunicació nou però amb història: és hereu d’elpratllibertari.cat. un portal autogestionat que naixia l’any 2012 conjuntament amb l’organització d’una ruta històrica pels carrers del Prat.

Ara, amb A l’Aguait volem fer un pas endavant per explicar l’actualitat del que passa al nostre municipi des d’una mirada diferent, enfocada en les classes populars, propera als moviments socials, i sense dependre econòmicament de ningú, ni accionistes, ni anunciants, ni cap partit polític o institució.

A l’aguait som un portal digital local de comunicació especialitza’t amb qüestions socials, que ens dediquem a publicar i difondre cròniques, informació, crítica o opinió sobre totes aquelles matèries socials que ens concerneixen; una mirada al nostre municipi feta des d’una perspectiva popular i escrita a peu de carrer, des del nostre lloc de treball, o mentre som al nostre ambulatori, botiga de davant de casa, enfront del caixer automàtic o bé fem cua al SOC.

Des de la nostra independència, posem l’esguard allà on sovint ningú s’atura a mirar, o que sovint viu relegat a una segona fila en les cròniques periòdiques i lluny dels principals focus d’atenció mediàtica.

Creiem que és necessari compartir punts de vista que complementin i enriqueixin el panorama comunicatiu local i que promogui el debat social; molt més enllà d’aquest Prat que veiem als mitjans de propietat municipal o bé a les cròniques locals que apareixen inserides a les capçaleres de premsa de les grans corporacions mediàtiques d’aquest país.

No som el clàssic diari digital de notícies; nosaltres no rebem subvencions de cap institució de l’estat ni generem ingressos per publicitat, per la qual cosa lògicament som projecte modest format per persones voluntàries i depenem exclusivament de nosaltres mateixos. Tampoc no centrem la nostra atenció en la política institucional o els esports. Creiem que ja hi han suficients mitjans que fan aquesta feina, i possiblement molt millor del que ho podríem arribar a fer mai nosaltres.

Per contra des del projecte de A l’aguait mirem especialment de deixar constància de totes aquelles activitats i propostes que és generen des dels moviments socials a l’àmbit local. A més dels articles que es publiquen a la secció d’actualitat, volem donar-los veu directament. Des de A l’aguait, i en conseqüència lògica amb la línia editorial anteriorment exposada, volem obrir de bat a bat les nostres portes a la publicació de qualsevol article que vulguin publicar els citats col·lectius mitjançant la nostra secció d’opinió.

Un altre eix vertebrador de rellevant importància en la nostra línia editorial és la recuperació i vindicació de la memòria obrera de El Prat de Llobregat. Per aquest motiu, aquesta temàtica també disposa d’una secció pròpia al nostre portal.

Herència del fons de l’anterior projecte d‘elpratllibertari.cat, A l’aguait compte amb més 200 articles a disposició de tots els nostres visitants, en ampliació constant, que podem afirmar que converteixen A l’aguait amb un referent més en l’àmbit local en la recuperació de la nostra memòria històrica com a poble.