«Els diners que sí que tenen per a l’aeroport, han d’anar a parar a sanitat i a educació», ha recriminat aquest matí un docent pratenc a la consellera Anna Simó durant la seva visita a l’Escola Pepa Colomer amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions del centre que consten d’aules, cuina, biblioteca, sala polivalent i gimnàs.
En els accessos a aquest Institut Escola, els membres de la comunitat educativa presents han intercanviat paraules amb la consellera d’Educació exigint-li més personal per una educació inclusiva real i la inversió en educació del 6% que diu la mateixa Llei d’Educació de Catalunya (LEC).
Pedro Mercadé, docent d’El Prat i membre de la CGT, ha assenyalat igualment la manca de vetlladors i personal de suport, el mal estat de l’espai d’educació infantil i l’estat de la tanca del centre.
Membres de l’AFA (Associació de Familiars d’Alumnes) han fet entrega d’un manifest a la consellera per reclamar que la incorporació de nous alumnes, prop d’una quarantena un cop ja iniciat el curs escolar, ha d’anar acompanyat també dels recursos de personal de reforç necessaris.
Finalment, el docent que apareix al vídeo, ha estat retingut per a la seva identificació per part d’agents de la policia autonòmica. Lluís Mijoler, l’alcalde d’El Prat, ha sortit en defensa de la consellera i ha engegat literalment “a cagar” al ja citat docent.
La inversió més de 2 punts per sota del que disposa la Llei d’educació de Catalunya
Durant l’acte d’inauguració la consellera ha defensat el compromís del seu govern amb l’educació i que cal invertir més en educació per fer una societat més igualitària.
La inversió actual destinada a educació està situada en el 3,82% del PIB. Això suposa més de 2 punts per sota del que disposa la LEC sobre el finançament general del sistema educatiu català que estableix que “el Govern, a fi d’assolir els objectius d’aquesta llei, ha d’incrementar progressivament els recursos econòmics destinats al sistema educatiu per situar progressivament durant els vuit anys vinents la despesa educativa a l’entorn, com a mínim, del 6% del Producte Interior Brut“.
Catorze anys després de l’aprovació de la LEC l’esforç educatiu “estava molt allunyat dels compromisos” de la LEC, tal com explica en l’informe ‘Evolució del finançament educatiu a Catalunya del 2009 al 2020’: “La mitjana d’esforç en educació dels països de la Unió Europea aquest any era un 50,7% superior a la de Catalunya”.