El 7 de març de 1929, els obrers de La Seda d’El Prat anunciaren una vaga. Els impediments per realitzar-la va fer que l’alcalde la desmentís a la premsa de l’època.
El Sindicat Lliure Professional d’Oficis Varis del Prat de Llobregat, a la qual la majoria d’obrers estaven afiliats, es reuniren per informar sobre els contractes de treball; i a continuació es faria vaga.
Aquesta empresa va ser creada amb capital, majoritàriament, holandès, instal·lant-se al municipi l’any 1928.
La demanda de mà d’obra va comportar que gent vingués a treballar-hi provinents de les comarques tarragonines i de les proximitats amb el municipi d’El Prat, així com de persones provinent de la resta de l’estat espanyol.
La Seda, al mes de juliol de 1931, va viure una de les més importants vagues de la seva història, amb un total de dinou dies. Principalment, els dirigents de la CNT es van negar a l’acceptació de l’acord de l’empresa, que estava sota mínims, i tot va finalitzar amb l’intercanvi de trets per part de la guàrdia civil i els afiliats de la CNT.
Aquest incident comportaria la iniciativa de la creació de la caserna de la Guàrdia Civil al municipi. La Seda i la Paperera, arran dels conflictes amb els seus treballadors, van pagar la construcció de la caserna; així doncs es substituiria al cos dels Mossos d’Esquadra. L’objectiu era reprimir qualsevol focus de manifestació contra el capital fabril.