Tal dia com avui, un 9 de juliol de 2017, ara farà sis anys, veïns del Prat van acudir a una cerimònia simbòlica d’enterrament per acomiadar les despulles del Teatre Artesà de 98 anys.
L’acte de protesta va començar a la Plaça Catalunya per recórrer en processó diversos carrers del municipi, acompanyat d’un taut simbòlic, fins al Teatre Artesà, on s’estaven efectuant en aquells moments les obres d’enderroc d’aquest teatre modernista de 1919.
La plataforma Aturem l’enderroc, salvem l’Artesà, convocant de la protesta, amb l’enterrament simbòlic volia denunciar públicament el projecte d’enderroc iniciat per l’Ajuntament del Prat per a la reconversió de l’edifici que albergava el teatre històric “fent cas omís de les reivindicacions de la plataforma i de veïns i veïnes, que en els darrers dies de juny van mantenir una acampada que va ser desallotjada per un decret d’Alcaldia”.
Els participants van assistir-hi de negre en senyal de dol i al final de l’acte es va fer una ofrena floral davant del mateix teatre. Durant el seguici pels carrers de la localitat es van llegir diversos textos crítics amb l’equip de govern i es va fer una parada a la Plaça de la Vila, on es va llegir un manifest i es va fer una primera ofrena simbòlica a la porta de l’Ajuntament.
Durant un any i mig la plataforma Aturem l’enderroc, salvem l’Artesà va aconseguir el suport de gairebé 4.000 signants al seu manifest contra l’enderroc del teatre, que demanava a l’Ajuntament la seva rehabilitació i un procés participatiu que decidís el futur de l’espai. En els darrers mesos, les protestes van ser diverses: cassolades, intervencions al ple municipal, una acampada al patí del teatre per evitar l’inici de les obres i diverses concentracions.